Vier korte online modules

Hoe versterk je op een effectieve manier de veerkracht van kinderen? Wat kun je nu doen in de klas en op je groep? Hoe help je kinderen een positief zelfbeeld te ontwikkelen? En hoe leer je ze met stress of tegenslag omgaan, zodat ze daar de komende jaren iets aan hebben?

Volg de online modules van tien minuten, elk met een ander thema. In de module vind je verschillende video’s, interessante artikelen en kleine opdrachten die je direct in de praktijk kunt brengen.

 •  

  1. Sociale omgeving

  Veerkracht ontwikkelt zich in relatie met anderen. Positieve relaties met volwassenen in hun omgeving en kinderen uit hun groep dragen bij aan de veerkracht van kinderen.

  Start de module

 •  

  2. Positief zelfbeeld

  Zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld dragen bij aan de veerkracht van een kind. Hoe kan jij een kind helpen positief te denken: over zichzelf, over anderen en de wereld om hem heen?

  Start de module

 •  

  3. Omgaan met gevoelens

  Kinderen kunnen heel verschillend reageren op stressvolle omstandigheden zoals COVID-19 en de schoolsluiting. Het helpt kinderen als zij dat begrijpen en leren om met die gevoelens om te gaan.

  Start de module

 •  

  4. Problemen oplossen

  Ook in de toekomst zullen kinderen soms nare dingen meemaken. Jij kan ze helpen met vaardigheden die ze helpen daarmee om te gaan. Hoe vraag je eigenlijk om hulp bijvoorbeeld?

  Start de module