Meld je nu aan voor de interactieve online bijeenkomst

Hoe implementeer je veerkracht op je school of bso?

Met een dynamisch programma zoeken we antwoord op de vraag: Hoe implementeer je veerkracht effectief op school en bso? Je verlaat de bijeenkomst gegarandeerd met praktische tips waar je direct mee aan de slag kunt! Doe je mee?

Datum

Maandag 22 november 15:30 tot 17:15 uur.

Gratis

Deze bijeenkomst is al geweest, je kunt je niet meer aanmelden.

Webinar voor directeuren, bestuurders en IB’ers

Op maandag 17 mei 2021 is Expeditie Veerkracht afgetrapt met een interactief webinar voor directeuren, bestuurders, intern begeleiders en teamleiders van primair onderwijs en buitenschoolse opvang.

Vier experts zijn onder leiding van Kindercorrespondent Tako Rietveld in gesprek gegaan over de gevolgen van stress op het kinderbrein. Hoe zie je dat in het gedrag van kinderen, wat is de invloed van de coronacrisis, en wat betekent dit voor de leerprestaties? Welke rol speelt de school en bso in veerkrachtversterking bij kinderen? Hoe zet je activiteiten in die hiermee helpen binnen jouw organisatie? En hoe motiveer je je leerkrachten en pedagogisch medewerkers?

Sprekers

  • Bernet Elzinga (hoogleraar en expert op het gebied van stress) over het effect van stress op de hersenen.
  • Bernadette Lensen (werkzaam bij het RKVO en werkt aan een onderzoek naar mindfulness in het onderwijs) over het gedrag van kinderen en hoe je kinderen helpt hun veerkracht te ontwikkelen.
  • Mariëlle Dekker (directeur van Augeo Foundation) over het effect van stress door ingrijpende ervaringen op het leren van kinderen.
  • Rinka van Zundert (oprichter van Leer- & Veerkracht) over een heleschoolbenadering: hoe kun je een overkoepelend model van veerkracht in alle aspecten van de school als organisatie verweven?

Powerpoint van het webinar

Powerpoint webinar 17 mei